Aktuella aktiviteter

SKF´s aktiviteter 2021

Välkomna!
Vi firar hela helgen den 24-26 september i Falköping och närliggande marker.
 
Vi börjar på fredagen den 24 september med utställning på Falbygdens brukshundsklubb med start 15.00

Domare är Liz-Beth Liljeqvist samt Bo Wallin (Weimaraner,Stabijhoun och Drent)
 
Anmälan görs med hjälp av SKK’s anmälningsblankett  som mejlas till skfutstallning.karin@gmail.com eller per post till Karin Ramström Lagmansgatan 9  24171 Marieholm, senast den1 september 2021. Betalning 250 kr oavsett klass ska vara SKF  tillhanda samtidigt via  Plusgiro 6066770-6.  Uppge hundens och ägarens namn vid betalning.
 
På kvällen den 24:e har vi en jubileumsmiddag. Middagen äger rum på Osterian i Falköping kl 20, till självkostnadspris ca 300 kr (beroende på hur många vi blir, vi har ca fyrtio platser så först till kvarn!)
 
Finns det intresse för en gemensam middag den 25 september meddela det samtidigt som du anmäler till jubileumsmiddagen, är det tillräckligt många ordnar vi även det för självkostnadspris.
 
Anmälan för deltagande på middagen den 24 september är bindande och anmäles senast den 1/9 till skfutstallning.karin@gmail.com
 
 
Lördag och söndag kommer det att vara fältprov med tre partier lördag och söndag samt CACIT möjlighet för elithundsekipage. Anmälan till dessa görs på blankett som ni hittar här och som skickas till jaktprovsansvarig@specialklubb-skf.se anmälan ska vara gjord och betald, 250 kr per start den 1/9. OBS att det är olika blanketter för Breton och övriga raser!

Domare är Birger Knutsson,  Anders Beskow, Peter Nilsson samt Stig Ericsson
 
Boende m.m. kan ni hitta tex här https://www.vastsverige.com/falkoping/
 
 
Väl mött på vårt 25 års-jubileum! Styrelsen SKF

Övriga aktiviteter

VÄLKOMMEN TILL GOTLAND PÅ KURS I HÖST!

Nu är höstens kursdatum klara !
19-22 augusti 
16-19 september
2-5 oktober
21-24 oktober
4-7 november
18-21 november

Vi börjar kursen med teori där vi går igenom revieringens grunder för att sedan gå ut i grupp på de gotländska fälten. Väl ute på fälten så släpper vi våra hundar till att börja med i enkelsläpp för att sedan gå över till parsläpp för de hundar och förare som är redo för det. Dagarna på fält kommer att mixas av teori och praktik. Vi kommer att prata och gå igenom olika situationer tillsammans i grupp så även när du inte släpper hund själv så finns stora möjligheter till att lära sig nya saker, se nya hundar och förare. 
Kursens upplägg gör att varje förares träning blir väldigt individanpassad vilket i sin tur leder till att vi gärna ser en mix av rutinerade förare som tex vill fila lite på vändningar och djupet samt oerfarna förare som vill lära sig hur reviering fungerar i stort. 
Vi bor och äter hos Kickan och Per på Gangvidefarm i När. En boendeanläggning på sydöstra Gotland som erbjuder djurvänliga boenden och aktiviteter, beläget nära havet och natur.
För information om Gangvidefarm besök www.gangvidefarm.se
För mer information, frågor, samt anmälan till kursen vänligen skicka ett mail till Anneli Törnqvist Anni.tornqvist@gmail.com

Är du uppfödare eller är ni ett gäng glada fågelhundsägare där dessa datum inte passar, tveka inte att höra av er så kan vi se om vi kan ordna en kurs eller annat önskemål på ett datum som passar.
Vid intresse kan vi hjälpa till att anordna ett särskilt prov i eftersöksgrenar samt fält i anslutning till kursen i mån av möjlighet/tillgänglighet av domare och provledare samt inom restriktionernas ramar.
Vi, Marcus Niklasson, Annelie Törnqvist och Per-Kickan Karlsson på Gangvidefarm hälsar er varmt välkomna